25 december 2014 Berna

DIY Christmas Dessert: Chocolate Whipped Cream

Merry Christmas! Eindelijk.. Bij mij is het kerstgevoel er en dit komt omdat ik met familie de kerstavonden vier. Recepten bedenken voor niet alleen volwassen maar kinderen kan best lastig zijn. Maar als het kleur heeft of speels is, dan is het geen probleem. Vandaag laat ik simpel zien hoe chocolade slagroom een cake of dessert kan zijn!

chocolate-whipped-cream-recipe-eugenie-kitchen

What do you need?

1 kop (koud) slagroom
1/4 kop kristalsuiker
3 repen chocola, gesmolten en koel bewaard (smaak naar keuze)

chocolate-whipped-cream-recipe-f

How to do it?

In drie stappen heb jij dit recept af en het kan niet misgaan alleen als je niet weet hoe de oven werkt. Gelukkig heb je de oven maar voor 4 minuten nodig!

chocolate-whipped-cream-recipe02

1. Leg de hoeveelheid slagroom in een kom en voeg roerend suiker toe tot dat de suiker volledig ingetrokken is.

chocolate-whipped-cream-recipe01

2. Voeg 1/4 deel van de slagroom in de kom waar de gesmolten chocolade inzit toe. Roer dit goed door totdat het een glad beslag is.

chocolate-whipped-cream-recipe03

3. Voeg nu de chocolade textuur weer terug in de slagroom kom. En roer dit goed door.

Doordat je eerst een gedeelte slagroom in de chocolade mix toevoegt komt er meer lucht in. Waardoor als je het recept verder wilt afmaken als een cake, gaat het opzetten. Dit werkt heel goed met, gesmolten chocola, geconverteerde melk en eiwit.

chocolate-whipped-cream-recipe-eugenie

4. Ik maak dit recept af door het maximaal 4 minuten in de oven te stoppen op 200 graden. Hierdoor wordt de boven kant krokant en de textuur van binnen is dan gesmolten chocola hmmm… een soufflé!

Have a chocolate christmas time!

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BernaSanae Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sanae
Gast

Wow.. Heerlijk! Ik ga dit echt deze week maken haha!

I LIKE TO HERE FROM YOU!

Be part of the culture starts with working together!