3 april 2015 Berna

Dinner DIY: ‘Simple Dutch Fish Dish’

Slecht weer en geen zin om het huis uit te gaan voor een kibbeling?
Mijn broer is een goeie amateurkok en samen met hem heb ik de Dutch Fish Dish geprobeerd. Het smaakt gek genoeg, net als de kibbeling van de vismarkt.

IMG_0906

Tijdsduur: 20 minuten

Ingredienten

5 Kabeljauw filet
250gm bloem
2 kopjes water
4 eetlepels viskruiden

*frituurpan
*garde
*bak

How to do it?

Voor verwarm de frituurpan op 175 graden.

IMG_0890

1. Snij de kabeljauw in (stroken) stukjes en voeg daarna viskruiden toe.

IMG_0892

2. Voeg in een bak, meel met viskruiden (ongeveer 3 eetlepels) en water. Mix de ingredienten door elkaar tot glad beslag (net zo glad als pannenkoekenbeslag).

IMG_0893

IMG_0895

IMG_0897

3. Pak een stukje vis en dip het in de mix.

IMG_0900

IMG_0901

4. Leg een stukje vis in de frituurpan voor maximaal 5 minuten.

Tip: Op de foto doe ik het natuurlijk met 1 stukje als voorbeeld. Maar je kan meerdere vis stukjes in 1 keer doen!

IMG_0902

Oee.. en done!

IMG_0906

IMG_0909

Smaakt erg lekker in vergelijking met sommige viskraampjes, maar dit komt doordat ze soms doorbakken zijn.

Have fun with this!

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sanae Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sanae
Gast

Ooh jeetje.. dit vind ik heel erg lekker! Nu hoef ik niet altijd naar buiten te rennen voor kibbeling haha

I LIKE TO HERE FROM YOU!

Be part of the culture starts with working together!